Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@05:16:33 GMT

پرواز به سوی حرم ولایت امین

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۵۴۸۳۹

پرواز به سوی حرم ولایت امین

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ آنگاه که برای دوری از شلوغی و هیاهوی شهر به دنبال کنج خلوتی می‌گردی تا دعایی بخوانی و راز و درد و دلت را بگویی نگین فیروزه‌ای حرم مطهر شاهچراغ (ع) است که تو را می‌خواند.

قدم به قدم که جلو می‌روی و به حرم نزدیک می‌شوی دلت بیقراری می‌کند و تاب ندارد، گنبد فیروزه ای را که می‌بینی دلت همچون کبوتر به سوی حرمش پر می‌کشد و آرامش تمام وجودت را فرا می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 نماز زیارت می‌خوانی و غرق در راز و نیاز می‌شوی، می‌دانی که اینجا برای هر قفلی کلید اجابتی است چرا که اینجا آستانه کرامت است.تنها مجاورانش نیستند که به دیدارش می‌روند، مرد و زن، پیر و جوان از راه دور و نزدیک به میهمانیش می‌آیند.

در آرامگاه شاهچراغ، میر سید احمد (ع) (ملقب به شاهچراغ و سیدالسادات الاعاظم)، پسر ارشد امام موسی کاظم (ع) و برادر امام رضا (ع) به خاک سپرده شده، او که برای دیدار برادرش (امام رضا (ع)) از مدینه راهی طوس شده بود توسط افراد مامون خلیفه عباسی در شیراز به شهادت رسید.

روز ولادت حضرت احمد بن موسی (ع) مشخص نیست از آن جهت در سال ۱۳۸۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ششم ذیقعده یعنی روز میانی دهه کرامت که با میلاد حضرت معصومه (س) اول ذیقعده آغاز و با تولد حضرت امام رضا (ع) یازدهم ذیقعده پایان می‌یابد را به عنوان روز بزرگداشت این امام بزرگوار تعیین کرد.

این دهه را از آن جهت کرامت نامیده اند که بزرگواری این امامزادگان، کرم، محبت، جلالت، شجاعت، عبادت و فضائل اخلاقی آن‌ها زبانزد خاص و عام است.

حضرت احمد بن موسی (ع) و امانتداری در ولایت

حجت الاسلام سلامی معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس احمدی و محمدی (ع) در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ درباره شهرت احمد بن موسی (ع) به امین ولایت بیان کرد: پس از شهادت امام موسی کاظم (ع)، از آنجا که حضرت احمد بن موسی (ع) با کرامت، عابد، زاهد، پارسا و عالم بود شیعیان به در خانه آن حضرت آمده و بنا کردند که با وی بیعت داشته باشند، حضرت اعلام کردند که همه با هم به مسجد برویم، سپس بالای منبر رفته و اعلام کردند بعد از شهادت امام موسی بن جعفر (ع)، امام بر حق، علی بن موسی الرضا (ع) است و من قبل از شما با امام رضا (ع) بیعت کردم و همه مردم را به خانه امام رضا برده و آنجا با این امام بزرگوار بیعت می‌کنند به همین دلیل به امین ولایت معروف شده است.

وی ادامه داد: در آن زمان امام رضا (ع) در حق برادرشان شاهچراغ دعا کردند و فرمودند: خدا حق تو را ضایع نکند همانگونه که حق ما را ضایع نکردی.

سفر به خراسان برای دیدار حضرت امام رضا (ع)

حضرت احمد بن موسی (ع) به همراه برادرانش سید علاء الدین حسین (ع) و سید میر محمد (ع) و جمعی از مردم برای دیدار حضرت امام رضا (ع) عازم خراسان می‌شوند.

مجد الدین تجرد عضو جامعه روحانیت شیراز نیز درباره سفر حضرت احمد بن موسی (ع) به ایران و شیراز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ تصریح کرد: خبر سفر آن حضرت و همراهانش به مامون خلیفه عباسی رسید و این موضوع موجب وحشت او شد چرا که فکر می‌کرد آن‌ها موجب تزلزل خلافت او می‌شوند.

وی اضافه کرد: مامون به حکام بلاد دستور داد هر کجا حضرت احمد بن موسی (ع) و همراهانش را دیدند آن‌ها را به مدینه برگردانند.

مجد الدین تجرد ادامه داد: در آن زمان حاکم شیراز شخصی بود به نام قتلغ خان، او و لشکرش در منطقه خان زنیان با حضرت احمد بن موسی (ع) و همراهانش درگیر می‌شود و لشکر پراکنده می‌شود.

تجرد افزود: این لشکر شکست خورده تدبیری اندیشید و در بالای بلندی‌ها فریاد زدند ولیعهد حضرت امام رضا (ع) وفات کرد.

عضو جامعه روحانیت شیراز گفت: این موضوع باعث شد بسیاری از افراد سست عنصر احمد بن موسی (ع) را رها کرده و فرار کنند.

وی اضافه کرد: حضرت احمد بن موسی (ع) و نزدیکان او نیز شبانه به سمت شیراز رفته و در خانه یکی از مومنین سکنی گزید، اما پس از یک سال جاسوسان قتلغ خان او را پیدا کرده و به شهادت رساندند.

شیراز سومین حرم اهل بیت (ع) در ایران

وجود امام زاده‌های واجب التعظیم و بخصوص بارگاه ملکوتی شاهچراغ از امتیازات استان فارس و شیراز محسوب می‌شود به طوری که به برکت همین امام زاده‌ها شیراز سومین حرم اهل بیت در ایران نام گرفته است.

حجت الاسلام سلامی معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس احمدی و محمدی (ع) با بیان اینکه شیراز از مراکزی است که بیشترین قبور امام زاده‌های واجب التعظیم و بخصوص آرامگاه حضرت احمد بن موسی (ع) را در خود جای داده است، اظهار کرد: در سفر رهبر معظم انقلاب به استان فارس و شهر شیراز در سال ۱۳۸۷ این شهر به عنوان «سومین حرم اهل بیت (ع)» در ایران اسلامی نامگذاری شد و این نامگذاری وحدت ویژه‌ای بین حرم‌های مطهر حضرت امام رضا (ع) در مشهد، حضرت معصومه (س) در قم و حضرت احمدبن موسی (ع) در شیراز ایجاد کرد.

اینک زائران و محبان اهل بیت (ع)، چون پروانه‌ای بیقرار گرداگرد حرمش به مدح و راز و نیاز با معشوق می‌پردازند.

همانطور که نورانی وصال شیرازی از استادان دانشگاه می‌گوید:

زائرین در این مقام انوار یزدان دیده اند*** عارفان این آستان را کعبه جانان دیده اند

انتهای پیام/ن

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ائمه اطهار مناسبت های مذهبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۵۴۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث ۴ شبستان جدید در آستان حسینی

محمد جلال‌مآب، رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در حاشیه بازدید شیخ عبدالمهدی کربلایی متولی شرعی حرم امام حسین(ع) از مراحل پیشرفت طرح توسعه حرم که با همت مهندسان، استادکاران و هنرمندان ایرانی در حال ساخت است، گفت: فاز نخست طرح جامع توسعه حرم امام حسین(ع) مزین به نام صحن و شبستان حضرت زینب(س) بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی افزود: براساس طرح صحن حضرت زینب(س)، ساخت چهار شبستان در تراز رو و زیرسطحی به‌نام‌های شبستان حضرت علی اکبر(ع)، شبستان امام حسین(ع)، شبستان باب القبله و شبستان عقیله در حال اجراست.

جلال‌مآب گفت: از این تعداد، شبستان حضرت علی اکبر(ع) در روبه‌روی خیمه‌گاه حسینی و به مساحت حدود دو هزار و ۸۰۰ مترمربع در طبقه همکف قرار دارد و سه شبستان دیگر در تراز زیر سطحی ساخته می‌شود.

به گفته وی، شبستان عقیله به مساحت دو هزار مترمربع در شمال ساختمان مقام حضرت زینب (س)، شبستان امام حسین(ع) به مساحت چهار هزار و ۸۰۰ مترمربع در جنوب ساختمان مقام و شبستان باب القبله به مساحت دو هزار و ۵۰۰ مترمربع در جنوب درب باب‌القبله حرم مطهر همگی در تراز زیر سطح در حال ساخت است.

وی درباره سایر طرح‌ها و اقدامات ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، گفت: این تشکل مردم نهاد با پشتیبانی خیران و نذر دوستداران اهل بیت علیهم‌السلام، بیش از ۱۸۰ طرح مرمت، بازسازی، خدماتی ـ رفاهی و توسعه‌ای را در شهرهای نجف، کربلا، کاظمین، سامرا، بلد، مسیب عراق و سوریه به اتمام رسانده یا در دست اجرا دارد.

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات یادآور شد: حدود یک سال است که طرح توسعه حرم امام علی(ع) در نجف اشرف مزین به نام صحن و شبستان حضرت زهرا سلام الله به مساحت ۲۳۰ هزار متر مربع به اتمام رسیده و اکنون در حال بهره‌برداری است.

وی‌ گفت: در کاظمین نیز طرح توسعه زیرسطحی مزین به نام شبستان حضرت امام محمد باقر(ع) به متراژ پنج هزار متر مربع طراحی شده و در حال اجراست.

جلال‌مآب گفت: پروژه استحکام بنای حرم مطهر امامین عسکریین علیهم السلام در سامرا نیز براساس دانش فنی روز و مهندسی پیشرفته در حال انجام است.

براساس این گزارش، علاقه‌مندان به مشارکت در طرح توسعه حرم‌های مطهر در عتبات می‌توانند به تارنمای ستاد توسعه و بازسازی عتبات و قسمت پرداخت آنلاین به نشانی https://atabat.org/fa/onlinepayment/form مراجعه کرده و کمک‌های خود را به میزان دلخواه اهدا کنند.

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • از معلمان امین شهر، قدردانی شد
  • گفتمان انقلاب و ولایت در سراسر جهان تاثیرات گسترده داشته است
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند
  • برپایی جشن‌های دهه‌ کرامت در گیلان و میزبانی از سه کاروان خدام رضوی
  • احداث ۴ شبستان جدید در آستان حسینی
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا(ع) در دهه کرامت
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • نور محبوسی که خاموش نشد