Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-02@13:50:53 GMT

محمد امین بدخشی؛ صوفی مفسّر قرآن

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۵۱۹۷۱

محمد امین بدخشی؛ صوفی مفسّر قرآن

محمدامین بدخشی، صوفی پیرو طریقت نقشبندیه مجددیه در سده یازدهم هجری قمری است.

به گزارش خبرنگار حوزه آیین و اندیشه گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا،بارها شنیده‌ایم که گذشته چراغ راه آینده است. این چراغ روشنگر مسیری است که به ساختن بنای تمدن ایرانی اسلامی می‌انجامد. چراغی که انوار روشنگرش حاصل تلاش صدها حکیم، هنرمند و فیلسوف مسلمان است که از قرن‌ها پیش خشت به خشت این بنای سترگ را روی هم گذاشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شما مخاطب گرامی قراری گذاشته‌ایم تا هر روز به بهانه عددی که تقویم برای تاریخ آن روز به ما نشان می‌دهد، به زندگی یکی از مشاهیر و بزرگان تاریخ کهن ایران و اسلام مختصر اشاره‌ای کنیم تا بتوانیم پس از یک سال، با این انوار روشنگر چراغ تمدن و فرهنگ آشنا شویم. به این منظور هر روز صبح، بخشی از تاریخ کهن خود و افتخارات آن را مرور خواهیم کرد.

برای خوشه‌چینی از این خرمن دانش و فرهنگ، جلد اول کتاب «تقویم تاریخ فرهنگ و تمدن اسلام و ایران» تألیف دکتر علی‌اکبر ولایتی که به سال ۱۳۹۲ در انتشارات امیرکبیر به زیور طبع آراسته شده، بهره برده‌ایم.

محمدامین بدخشی، صوفی پیرو طریقت نقشبندیه مجددیه در سده یازدهم هجری قمری است.

 او در بدخشان به‌دنیا آمد. پدرش علی‌الدین جهانگیر نام داشت. محمدامین، بر اثر ویرانی زادگاهش در حمله ازبکان و فوت والدین، راهی هند شد. در لاهور، با شیخ آدم بنوری ملاقات کرد و به واسطه او با خواجه محمد معصوم سرهندی)، فرزند و جانشین شیخ احمد سرهندی، مؤسس سلسله نقشبندیه مجددیه، آشنا شد. او پس از آن در سرهند اقامت کرد و در حلقه درس فرزندان شیخ احمد سرهندی حاضر شد. در 1051ق، با شیخ آدم بنوری عازم مکه شد و تا 1102ق در آنجا ماند. اندکی بعد به مصر رفت و در آنجا درگذشت.

برخی از آثار او بدین قرار است:

مناقب‌الحضرات، تذکره‌ای است درباره زندگی و اقوال مشایخ نقشبندیه مجددیه و شیخ احمد سرهندی و فرزندانش. این کتاب به زبان فارسی است و یک مقدمه، سه مطلب و یازده باب و خاتمه دارد. ترجمه اردوی آن در 1940 در لاهور به چاپ رسید.

نتایج‌الحرمین، در سه جلد که جلد اول آن تفسیر صوفیانه سوره فاتحه، جلد دوم درباره کرامات شیخ بنوری، و جلد سوم در شرح احوال اوست.

کرامات آدمیه، که زندگی‌نامه شیخ آدم بنوری و احتمالاً جلد سوم نتایج‌الحرمین است.

المفاوضة بین‌الانسان و الکعبة، اثری به فارسی که در آن گفتگو و مناظره شیخ آدم بنوری و شیخ احمد قشاشی در برتری کعبه یا انسان مؤمن و انبیاء شرح داده شده است؛

نکات‌الاسرار، که اصل آن از شیخ آدم بنوری است و بدخشی آن را در چهار فصل گردآوری و تدوین کرده است؛

انتهای پیام/4104/

منبع: آنا

کلیدواژه: انتشارات امیرکبیر دکتر علی اکبر ولایتی تقویم تاریخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۱۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از معلمان امین شهر، قدردانی شد

به مناسبت فرارسیدن هفته معلم مراسم قدردانی از معلمان با حضور امام جمعه امین شهر، شهردار امین شهر و مسئولان محلی در محل دبستان امام صادق (ع) برگزارشد. 

 در این جلسه حجت الاسلام ذوالفقاری، امام جمعه امین شهر  ضمن تبریک هفته معلم به دبیران حاضر در جلسه گفت: تکلیف و وظیفه معلم در راه پیش برد علم و دانش بسیار حیاتی و کاری طاقت فرسا می باشد.

در پایان از معلمان این آموزشگاه قدردانی شد. 

آئین زنگ سپاس از معلمان در بخش نگین کویر
صبح امروز به مناسبت شهادت استاد مطهری و گرامیداشت روز معلم، بخشدار نگین کویر، روحانیت، امام جمعه اهل سنت به همراه دیگر مسئولان همراه با حضور در تعداد زیادی از مدارس سطح بخش نگین کویر از معلمان شاغل در این مدارس به پاس زحمات و تلاش های آن ها تجلیل کردند. باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است
  • در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است.
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی مشق همدلی در قم
  • از معلمان امین شهر، قدردانی شد
  • تساوی آلومینیوم و فولاد در اراک؛ شاگردان ویسی همچنان در لبه پرتگاه
  • بزرگترین حامی حقوق زن اسلام است
  • ترکیب هوادار در بازی حساس با صنعت نفت
  • اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • دین اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد